Høyst overdrevet..

Ryket om HiAcens død er høyst overdrevet. Da verkstedmannen skulle kjøre bilen min funka plutselig girkassa helt fint og man kunne bare gire som om ingenting hadde skjedd. Følte meg litt som ei kjærring da han fortalte det, men jeg ba han instending om å finne ut hva som hadde skjedd for den sto virkelig i femte og andre gir samtidig. Han ringte tilbake to dager senere og fortalte at han hadde fylt girolje(!) for tanken var helt tørr, skifta noen pakninger og anna drit, du bør stikke på et bilopphøggeri å få ei ny girkasse for den du har er egentlig helt føkka og kjøpe ny vil koste deg en million, kr 1795,- takk, og lykke til.

Hvis noen veit om ei girkasse til en 94mod 4WD Toyota HiAce så veit du om en som kjører rundt med et helt orkester av rare lyder i sin og som gjerne skulle ha bytta.

Dagens bil tips: Hvis du aldri har hørt om girolje så er du ikke den eneste. Dette må ikke forveklses med vanlig motorolje, for på noen type biler så er dette en egen tank og må holdes øye med på lik linje som alle andre type tanker hvis lekkasje i vil ødelegge motoren og koste deg DYYYRT! Det finnes ingen former for varsling (oljelampe) ingen peilepinne og det er heller ingen du kjenner som påpeker at girolja burde vært skjekket, så det er helt og holdent ditt eget ansvar å passe på at denne tanken ikke springer lekk eller tørker ut. Har du bilen på verksted kan du nok med ganske stor sikkerhet regne med at girolja ikke blir overvåket der heller.

3 thoughts on “Høyst overdrevet..

Add yours

  1. hmm…ja, dette var nyttig lærdom for ei som er nødt for å kjøpe seg bil om et halvt år!!! 🙂 hva med bremsevæske. det er nemlig noe jeg kan! og det er jeg nå litt stolt av! hihi ;)klem palma

Leave a Reply

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: