Land of the free and home of the brave!

(bakgrunnsmusikk: “Home of the Brave” TOTO)

Det er ganske rart.
Akkurat nå sitter jeg på senga på hotellrommet mitt og kikker ut vinduet. Rett foran meg ligger det en liten ås og på den åsen satte de i 1923 et skilt opp for å reklamere for et nytt boligprosjekt. “Hollywoodland” het det. “Land” ble borte og skiltet står nå igjen som symbol på den amerikanske drømmen. Hvis jeg snur huet noen grader til venstre kan jeg se Sylvester Stallones usaklig fete villa som ligger på toppen av den samme åsen. Redd under, ved siden og bortenfor, ligger det stort sett slott og palasser som koster mere enn en gjennomsnittlig Røkke årsintekt. Målt i dollar. Bortenfor der har vi et område som heter “Beverly Hills” der de flyr inn trailerlass med snø for å pynte til jul og nabobarna blir betalt for å bygge snømenn.

Hvis jeg reiser meg og kikker ned på gata, kan jeg se fattige som bor i pappesker. Alt de eier er en trillevogn, en pappeske eller en rullestol. Her forleden en natt (!) havna vi i et av de værste områder av DownTown LA. Den såkalte “SkidRow” hvor veldig mange av de hjemløse bor. Rottene løp rundt i gata og fortauene var overfyllt av hjemløse, mens Hummer´ne med livredde suburban fruer kjørte på rødt lys i ren frykt. Jeg leste i Los Angeles Times i går at veldig mange av de hjemløse er funksjonshemmede som rett og slett er offer for ren fattigdom. Mange er krigshelter etter f.eks. Vietnam eller Kuwait.

Jeg sitter å lurer på om jeg finner meg et billigere sted å bo, får spille for oppholdet, eller om jeg må ringe hjem til banken for å få gjort opp for meg. I dag har jeg vært i Santa Monica og kjøpt meg mikrofon. Den kosta meg 2500 kroner, mot 6500,- i Norge. Regne $90 for taxi i tillegg. Spare penger? Nei seriøst da mann! Jeg er i L.A.! I kveld skal vi på klubb!

Kikker jeg til høyre ser jeg DownTown. Eller, nei jeg ser den vel ikke, jeg skimter. Det er ikke lange biten ned dit, men smogen som ene og alene er bilkjøringas skylt, gjør lufta brun og begrenser sikten ned til noen få kilometer. Snart er det eneste stedet du ser Hollywood skiltet fra, nettopp Hollywood. Jeg jekker meg, nei faktisk SKRUR meg en Bud, setter på tv´n og blir servert den ene astma-medisin-reklamen etter den andre. Astma og forsikringer er det det går i. Også god advokat hjelp da.

Fortalte jeg at jeg vet hvor Will Smith bor?

5 kommentarer om “Land of the free and home of the brave!

Legg til din

  1. Må du ha en helt fantastisk tur, må du treffe noen som kan bety noe for deg, må Gud velsigne deg og musikken din, og mest av alt, må du (som akkurat den du er) få lov til å bety noe for andre! Du har noe spesielt med deg! 🙂

  2. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅJe vil å!

Legg inn en kommentar

Create a website or blog at WordPress.com av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: