NYHETER!!!

I dag foreslo jeg at vi skal prøve å unngå å se nyheter rett før vi legger oss om kvelden.

Jeg sov elendig i natt, og burde bare stått opp igjen og forsikret meg om at jeg faktisk hørte feil, det blir ikke atomkrig. Noen hadde vinklet innholdet på en måte som kunne hentyde at atomkrig var nært forestående, og siden jeg avfeide det som overdrevet ganske kjapt fikk jeg heller ikke med meg det hele og fulle innholdet.

Egentlig burde man begrense seg til maks en time nyheter om dagen. Som før i tida, da det var én nyhetssending, og den gikk på NRK. Pluss Kveldsnytt da.. men det burde man hoppe over hvis man ikke skal ta nyhetene med seg inn i drømmen. Eller aller verst, inn i tankespinnet hvis han ikke er sånn veldig trøtt når man legger seg..

Nå er det nyheter over alt, og de er sjelden særlig hyggelige.

Ikke det at nyheter noen gang har vært preget av optimisme, men det tar aldri slutt for tiden, de er over alt og man får aldri pause. Nyhetshusene og de sosiale medienes algoritmer næres av frykt, og jeg vil av!

Det som skjer om dagen er virkelig forferdelig, jeg håper det går bra og jeg følger nøye med på alt som skjer, men jeg trenger ikke å lese det mer enn én gang! Jeg trenger ikke å se bildene og videoklippene igjen og igjen, jeg trenger ikke alle repetisjonene. Jeg har ikke godt av alle repetisjonene. Hvert enkelt menneske kan ikke ta inn alt hele tiden. Vi må alle ta inn det vi må, vite hva som skjer og eventuelt gjøre det vi må, så må man videre med livet man lever her og nå.

Uten alle repetisjonene vil jeg tro at en time nyheter til sammen hver dag er langt mer enn det man trenger for å holde seg orientert.

Jeg vil jo aldri klare dette, men det er lov å prøve.

Hvertfall prøve å unngå dommedag rett før leggetid.

Legg inn en kommentar

Create a website or blog at WordPress.com av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: