Det du gjør om du føler deg som et søtt lite dyr uten autoritet dyppet i vann.

Noen ganger, eller som oftest, har jeg mye bedre selvtillit på kvelden enn på dagen.

Jeg vet ikke hva det kommer av, men det er påfallende. Her om dagen skulle jeg fikse noe greier hos en optiker. Ganske banalt, men kvelden før var jeg helt på nett med alt jeg skulle si, alt jeg skulle foreslå, og jeg hadde en klar idé om hvordan dette skulle fungere. Da jeg kom på timen min kl 12.00 dagen etter, tvilte jeg på alt jeg hadde tenkt kvelden før.

Det gikk jo bra, for jeg husket hva jeg hadde tenkt og nærmest tvang meg selv til å si de ordene jeg hadde planlagt, selv om jeg egentlig hadde lyst til å sitte der som en våt kanin og bli manipulert og fortalt akkurat hvordan dette skulle være av kloke, sterke fagpersoner som ikke har sjans om å gjøre en god jobb uten at jeg forteller akkurat hva som er greia. Sikkert ikke uvanlig, men så veldig rart at jeg er sånn?

Jeg visste jo at det jeg hadde planlagt kvelden før var det riktige, og siden jeg fikk sagt det jeg hadde tenkt så gikk det bra, og resultatet ble perfekt. Men tenk om jeg ikke hadde fiksa det? Tenk om jeg ikke hadde sagt det jeg hadde planlagt å si? Og tenk hvor mange ganger opp igjennom livet jeg ikke har fått til å følge planen når tvilen kommer..!

Dette bringer meg over til ett av mine store livsmottoer, som jeg velger å skriver på engelsk fordi det først og fremst høres så utrolig mye kulere ut, og i tillegg hvis jeg blir superkjent etter min død kan det hende noen quoter dette med mitt navn under på en solnedgang og legger det på sosiale medier og får massevis av klikk:

When in doubt, stick to the plan!

(Knut Anders Sørum)

Altså, når du er i tvil så følg planen!

Hvis du ikke er i tvil, da er det jo ingen grunn til å følge planen, men hvis du er i tvil så er sannsynligheten større for at du hadde klokere tanker rundt situasjonen da du hadde avstand til den, da du la planen, enn du har når du står med begge beina plantet i kaoset og det er vanskelig å tenke klart.

Men, da gjelder det jo selfølgelig å legge gode planer da…

Om du skulle finne ut underveis at du har lagt en dårlig plan så vil det jo ikke være noe tvil, og da er det bare å forandre i vei, la den gamle planen ligge.

Så hvordan kan jeg oppsummere dette;

Legg en god plan, følg planen. Tviler du, følg planen allikevel. Følg planen uansett hva som skjer, bortsett fra om du finner ut at planen var dritt, da dropper du den.

Kjempeenkelt.


PS: Det er lenge siden jeg har brukt bilder på bloggen, så jeg hadde tenkt å legge ved et bilde av en gjennomblaut lite fulg, men fant ingen bilder jeg syns passet akkurat til dette innlegget. Internett er uansett en gave som aldri slutter å gi, så det jeg vil på det sterkeste oppfordre alle til å kjøre et google bildesøk på “cute wet bird”.

Legg inn en kommentar

Create a website or blog at WordPress.com av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: