Deilig er jorden?

25 desember, dette må vel være dagen for denne smått provoserende men samtidig uendelig vakre låta. 

Jeg kan ikke forklare hvor glad jeg er for at vi gjennomførte, og ikke utsatte, dette prosjektet. 

Jeg utarbeidet denne måten å gjøre «Deilig er jorden» på sammen med Dag Stokke for rundt 15 år siden og den har fulgt meg siden da. 

I fjor høst låste Iver og jeg oss inn i Tingelstad kirke for å gjøre en live innspilling av den til julealbumet. Han spilte på flygelet og jeg sang. 

Jeg vet ikke hvor mye Iver hadde tenkt igjennom på forhånd, men dette er en sang som satt dypt i hjertet på oss begge og det var selvfølgelig på ingen måte skrevet noter på det som ble gjort. Det var slik vi alltid hadde det, og ville ha det; musisere sammen, prøve å lage magi sammen og la musikken få leve. 

Iver improviserte frem forspill, mellomspill og avslutning, det eneste jeg hadde med var de forskjellige toneartene og modulasjonene, selve rammen. Alt annet er 100% Iver Olav. 

Iver la Hammondorgelet hjemme i studioet sitt i låven, og vi dro sammen til Mariakirken der jeg recorda at han spilte kirkeorgelet.

Jeg ville ikke glemme at Dag også hadde en finger med i denne versjonen så jeg ønsket å kreditere med et «til minne om Dag Stokke» i coveret. 

Skjebnen, den forbanna skjebnen, ville det slik at under et år senere var også Iver Olav borte. 

Iver Olav var er ekstraordinært geni, noe denne versjonen viser så innst inni til de grader!!! Jeg kommer til å savne både hans vesen og musikalitet dypt dypt dypt så lenge jeg lever. ❤️


Låta finner du i denne spillelista:

Legg inn en kommentar

Create a website or blog at WordPress.com av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: