Skrive hver dag i 100 dager?

På oppfordring fra min gode venn Kristian Haug skal jeg prøve (!) å gjennomføre “100 dager med blogging”, starting today! Dette blir spennende. Jeg kjenner ikke den store motivasjonen, men siden jeg skriver stort sett ett eller annet hver eneste dag kan jeg like gjerne legge det ut i bloggen min som at det ligger hvilket som helst annet sted. Målet må være å få ro, finne fokus, la tankene få gro og få de ned på papiret, metafor, tastaturet, ram, harddisk og til slutt the great w w w .

Akkurat nå føles den roen litt fjern. Jeg har mye på hjertet, mye i hjernen men vet ikke hvor jeg skal begynne. Det er kanskje poenget med disse 100 dagene? At det ikke skjer noe før man begynner? Kanskje det kommer en god tekst på dag 15, eller på dag 75.

Når jeg skriver låter setter jeg av kanskje 6 til 8 uker som jeg “går på jobb” i studio etter frokost, hver dag, ingen andre oppgaver eller planer enn å skrive låter fra morgen til kveld. Under sånne perioder sitter jeg der og stanger huet i veggen lenge, før det kanskje dukker opp noe brukanes etter et par uker eller tre. Kan man finne en måte å hoppe over de to første ukene der ingenting skjer? Jeg tror ikke det, for poenget må jo være at de to første ukene er en minst like viktig del av prosessen, og uten de så vil ikke uke tre komme. Make sense? Ah, vet ikke, men den eneste måten å slippe unna de to første ukene med banking på døra må være å holde det gående, uten stopp hele tiden.

Så derfor, 100 dager blogging for å trene skrivemuskelen følger!

Neste episode kommer i morgen, hvis jeg ikke allerede har gitt opp innen da.

3 kommentarer om “Skrive hver dag i 100 dager?

Legg til din

Legg inn en kommentar

Create a website or blog at WordPress.com av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: